طريقة عمل الشركسية
4 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل الشركسية
المقادير:
كيلو وراك فراخ
1 جزرة مقطعه حلقات
1 طماطماية صغيرة
1 بصلة كبيرة مبشورة
1 بطاطس صغيرة
مستكة - حبهان - ورق لاورا - جنزبيل
زبدة
5 وحدات توست طري
نصف كوب عين جمل محمص ومجروش
كريمة لباني وقليل من اللبن
بصله صغيره مقطعه مكعبات
نص فص ثوم ممفروم
كسبرة ناشفه
بابريكا
بقدونس وعين جمل للتزين
الطريقة:
بعد غسل الفراخ جيدا بالدقيق ونقعها في ملح ولمون وخل وتشطف
نضع في حلة السلق زيت ونشوح البصل والحبهان
ثم نضيف عليه الوراك ونشوحها حتي تحمر
نضيف المستكه وبعد ما تسيح نضيف ماء السلق(ويكون مغلي)
نضيف ورق الاورا والجنزبيل والجزرة والبطاطس والطماطم
ونتركها حتي النضج
لعمل صوص الشركسيه(سر الاكله)
ناخذ حوالي نصف كوب او اكثر من الشوربة ونضعها علي التوست ونتركة نصف ساعه
ثم نضرب التوست وعين الجمل المجروش في الخلاط حتي يتكون صوص سميك
نشوح البصلة الصغيرة والثوم في زبدة وزيت وعندما يدبل البصل نضيف الكسبرة الناشفه ونشوحهم
نطفي الخليط بقليل من الشوربه
ثم نضيف خليط التوست والجوز
ونضيف عليه الكريمة واللبن
ثم نضيف البابريكا ونتركه يغلي قليلا
ثم نقوم بعمل الارز المفلفل
كوب رز مصري
كوب ونصف من الشوربة
فلفل _ملح
زبدة
نصف ليمونه
نشوح الارز في الزبدة حتي يفلفل ونبهره
نضيف الشوربة المغليه
وعصير الليمونه
نقوم بنزع الجلد والعظم من الفراخ ونقطعها ونشوحها في زبدة ونضيف اليها البابريكا ونطفي عليها ثم نضيف البقدونس ونقلب
تقدم بوضع طبقة من الارز ثم نضع عليه قليل من صوص التوست وعليها الفراخ ثم نضع عليها قليل من صوص التوست ورشة بابريكا وجوز مجروش
وتوضع بقيت الصوص في طبق منفصل يزين بالجوز والبقدونس
كيلو وراك فراخ
1 جزرة مقطعه حلقات
1 طماطماية صغيرة
1 بصلة كبيرة مبشورة
1 بطاطس صغيرة
مستكة - حبهان - ورق لاورا - جنزبيل
زبدة
5 وحدات توست طري
نصف كوب عين جمل محمص ومجروش
كريمة لباني وقليل من اللبن
بصله صغيره مقطعه مكعبات
نص فص ثوم ممفروم
كسبرة ناشفه
بابريكا
بقدونس وعين جمل للتزين
الطريقة:
بعد غسل الفراخ جيدا بالدقيق ونقعها في ملح ولمون وخل وتشطف
نضع في حلة السلق زيت ونشوح البصل والحبهان
ثم نضيف عليه الوراك ونشوحها حتي تحمر
نضيف المستكه وبعد ما تسيح نضيف ماء السلق(ويكون مغلي)
نضيف ورق الاورا والجنزبيل والجزرة والبطاطس والطماطم
ونتركها حتي النضج
لعمل صوص الشركسيه(سر الاكله)
ناخذ حوالي نصف كوب او اكثر من الشوربة ونضعها علي التوست ونتركة نصف ساعه
ثم نضرب التوست وعين الجمل المجروش في الخلاط حتي يتكون صوص سميك
نشوح البصلة الصغيرة والثوم في زبدة وزيت وعندما يدبل البصل نضيف الكسبرة الناشفه ونشوحهم
نطفي الخليط بقليل من الشوربه
ثم نضيف خليط التوست والجوز
ونضيف عليه الكريمة واللبن
ثم نضيف البابريكا ونتركه يغلي قليلا
ثم نقوم بعمل الارز المفلفل
كوب رز مصري
كوب ونصف من الشوربة
فلفل _ملح
زبدة
نصف ليمونه
نشوح الارز في الزبدة حتي يفلفل ونبهره
نضيف الشوربة المغليه
وعصير الليمونه
نقوم بنزع الجلد والعظم من الفراخ ونقطعها ونشوحها في زبدة ونضيف اليها البابريكا ونطفي عليها ثم نضيف البقدونس ونقلب
تقدم بوضع طبقة من الارز ثم نضع عليه قليل من صوص التوست وعليها الفراخ ثم نضع عليها قليل من صوص التوست ورشة بابريكا وجوز مجروش
وتوضع بقيت الصوص في طبق منفصل يزين بالجوز والبقدونس
رد: طريقة عمل الشركسية
تسلم يدك على الطبخة
نوف بنت نايف- عضو صاعد
- عدد المساهمات : 30
تاريخ التسجيل : 22/09/2012
الموقع : المملكة العربية السعودية
رد: طريقة عمل الشركسية
يسلموووووو
عذاري- منسق تابع للإداره
- عدد المساهمات : 12704
تاريخ التسجيل : 07/08/2010
الموقع : سلطنه عمان
رد: طريقة عمل الشركسية
شكرا ليكم
عذارى انتى ربنا يستر معاكى ومتحاوليش تجربى لحسن تطلع زى ماسك البيض اللى قولت عليه وطلع وحش معاكى هههههههههههههههههه
عذارى انتى ربنا يستر معاكى ومتحاوليش تجربى لحسن تطلع زى ماسك البيض اللى قولت عليه وطلع وحش معاكى هههههههههههههههههه
رد: طريقة عمل الشركسية
لحظه غروب كتب:شكرا ليكم
عذارى انتى ربنا يستر معاكى ومتحاوليش تجربى لحسن تطلع زى ماسك البيض اللى قولت عليه وطلع وحش معاكى هههههههههههههههههه
بجربها ان شاء الله بس مو الحين بعد العيد ان شاء الله
الاكل غير عن الخلطات هع
يمكن ما نفع بسبب حساسيه بشرتي ومختلطه
الاكل غير عن الخلطات هع
يمكن ما نفع بسبب حساسيه بشرتي ومختلطه
عذاري- منسق تابع للإداره
- عدد المساهمات : 12704
تاريخ التسجيل : 07/08/2010
الموقع : سلطنه عمان
رد: طريقة عمل الشركسية
تسلم ايدك ياقمر
عذارى بينى وبينك كده ماتجربيش لحسن البنت دى تكون عايزة بطننا توجعنا ولا حاجة ههههههههه
عذارى بينى وبينك كده ماتجربيش لحسن البنت دى تكون عايزة بطننا توجعنا ولا حاجة ههههههههه
dandana ali- منسق تابع للإداره
- عدد المساهمات : 2398
تاريخ التسجيل : 15/08/2010
العمر : 33
الموقع : مصر
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل الحواوشى
» طريقة صنع الموكا البارد
» طريقة عمل الشاى ادخلوا بسرعه لا تفوتكم
» احدث طريقة لقلي البيض
» طريقة سهله لأكل السوشى
» طريقة صنع الموكا البارد
» طريقة عمل الشاى ادخلوا بسرعه لا تفوتكم
» احدث طريقة لقلي البيض
» طريقة سهله لأكل السوشى
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى